Burčáková sezona vyvrcholila

Říj 10th, 2014 | By | Category: Regionální zprávy
Burčák chutnal i na nedávném Burčákobraní v Louckém  klášteře

Burčák chutnal i na nedávném Burčákobraní v Louckém klášteře

Sobotní Burčákobraní v moravskokrumlovských Rakšicích, nedávný Burčák fest v louckém klášteře ve Znojmě, to je jen pár akcí kde se pije tento částečně zkvašený mošt z vinných hroznů s vyváženým poměrem alkoholu, cukru a kyselin. I když dozrávání a sklizeň hroznů na výrobu burčáku ovlivnilo počasí, vinaři si nestěžují, vyrobili ho a prodali zhruba stejné množství jako vloni.

Do svých vinic Přední hory, Staré hory, Růžové hory a Kacířky na Hustopečsku zval v září milovníky vín a burčáku na degustaci znojemský Znovín. Burčák nabízel i v louckém klášteře ve Znojmě kde ho ochutnali také účastníci cyklistické soutěže, veslařského festivalu a plaveckého závodu. Tento největší vinařský závod na Znojemsku letos vyrobil 54 000 litrů burčáku, což odpovídá loňské produkci. Připravil ho z hroznů Veltlínské zelené, Müller Thurgau, Moper a nové odrůdy Kerner, které sklízel ve vinicích na Hustopečsku a ve viniční trati Weinperky u Miroslavi.

Více se dočtete zde.

Comments are closed.