Lechovické slámové mělo cukernatost 49,6

Bře 2nd, 2020 | By | Category: Regionální zprávy, Zpravodajství

V borotické provozovně Vinných sklepů Lechovice se v pátek odehralo již tradiční lisování slámového vína. Zaplněné prostory byly svědky toho, jak hokejista Peter Pucher (na snímku) vylisoval šťávu z hroznů modré odrůdy frankovka, které od 15. října vysychaly nad slámou, aby se dosáhlo kýžené cukernatosti. Ta musí mít minimálně 27 stupňů (27 kg ve 100 litrech šťávy), ale Lechovičtí tuto hranici přesáhly téměř dvojnásobně, neboť mošt dosáhl hodnoty cukernatosti 49,6. 

Zprávu a foto najdete také v 10. čísle tištěné podoby Znojemského týdne, který je k dostání na novinových stáncích a v jeho internetové podobě na www.alza.cz, v sekci média a zábava, časopisy, noviny regionální. 

                

Comments are closed.