Školní obědy nově a rafinovaně

Úno 18th, 2019 | By | Category: Regionální zprávy, Zpravodajství

Úsloví změna je život, platí dvojnásobně ve stravování, protože jak praví klasik, jsme to, co jíme. Pro novinky ve vaření školních obědů se rozhodly kuchařky znojemské Základní školy na Pražské. Oslovily prostřednictvím portálu Jidelny.cz a ty je s pěticí vyhlášených kuchařů společnosti Bidfood zasvětili do tajů zdravého a chutného vaření.  Kurz „Nové trendy v moderním vaření roku 2019“ se na škole konal pátek o jarních prázdninách. Pod rukama mistrů Hermana Salzera, Jana Heřmánka, Zdeňka Kubíčka, Jana Kouřila a Davida Wisniowského vznikala jídla, která lahodila oku i jazyku. Byly to třeba pohankové klopsy s masem a restovaná kořenová zelenina, kachna s omáčkou z červené čočky, králík s anglickou slaninou v pečené kořenové zelenině a bylinkách s pikantní pohankou, krůtí ragů s hlívou ústřičnou, bramborovými haluškami a zelím nebo dýňové lívance s Pepitkami ….

Více se dočtete a foto najdete v 8. čísle tištěné podoby Znojemského týdne, který je k dostání na novinových stáncích nebo v jeho internetové podobě na www.alza.cz, v sekci média a zábava, noviny, regionální noviny.

      

                                               

Comments are closed.