V nemocnici se už vaří normálně

Říj 12th, 2015 | By | Category: Regionální zprávy

Všech čtrnáct druhů jídel už vaří kuchyně znojemské nemocnice. Jídelna nabízí čtyři druhy obědů, mezi nimi i diabetickou dietu, vegetariánské jídlo i stravu Z1 pro závodní stravování, která není podávána pacientům. Nemocnice se po jednání s hygieniky minulý týden vrátila k běžnému provozu, například na snídaně pacientů již není podáváno balené pečivo a na jídelníček se vrátilo kuřecí maso.

V jídelně i kuchyni byla před měsícem provedena sanitace a další opatření poté, co se začátkem září u 140 zdravotníků nemocnice objevily zažívací problémy spojené nevolností a průjmovou stolicí. „Není přímých důkazů, že původce onemocnění je ze stravy připravené v nemocniční kuchyni, kde při vaření jídla nebyly porušeny žádné technologické postupy,“ konstatovala mluvčí znojemské nemocnice MUDr. Marcela Půčková. Doplnila, že nemocnice na bázi dobrovolnosti přijala některá opatření, například ukládání vzorků stravy po dobu osmačtyřiceti hodin a jedenkrát ročně provedení výtěru stolice u všech zaměstnanců kuchyně.

Tags:

Comments are closed.